Hej gänget! Idag vänder jag mig kanske framför allt till mödrar utan några speciella cooking skills och med en liten såndär socker-ångest. Alltså = jag. När Tom var bebis fick ju vi rådet att inte ge honom för mycket frukt så han skulle få "söta smaklökar" - men VAD ska en ish 6 månaders bebis äta då, om inte ens frukt är bra för barn längre? Nu har jag även fått lära mig att Skogaholmslimpa är det onyttigaste man kan lägga tassarna på, och yoghurt som är det minsta smaksatt kommer göra mitt barn sockerberoende. Man undrar ju hur man själv överlevde på O'boy, apelsinmarmelad, Risifrutti och Yoggi jordgubb, haha. Skämt åsido, jag ska dela med mig av ett toppentips på ett helt okej nyttigt (i alla fall sockerfritt?) mellis som man kan ge till dom minsta. Det här receptet snubblade jag över på Instagram för länge, länge sedan (så minns inte vilket konto som la upp det, annars hade jag tipsat!!) och har det numera nedskrivet på en lapp som sitter på kylskåpsdörren så att jag snabbt kan slänga ihop det när 1. äggen börjar gå ut 2. bananerna blivit mörkbruna så fort jag vänt bort blicken en sekund och 3. det har blivit lite väl många smörrika polarbröd till lillen på senaste. Receptet:2 mosade bananer2 ägg3 dl havregryn2 tsk bakpulver3 msk jordnötssmör1 msk kanelBlanda ihop allt och klutta ut på en plåt. Grädda 12-15 minuter i ugnen på 180 grader - voilá! Det är inte farligt att slänga ner en extra guleböj om det är fler som ligger och åldras utan värdighet. Gud vad töntigt ord "melliskakor" är, men vad ska vi kalla dom då? Ge mig förslag! Puss och kram.